Domein tussen RUG en RIJN

Onze wijnen van 2019

We hebben in 2019-2020 zes wijnen gemaakt. Ze zijn allen verschillend van karakter.

Elsterberg

Deze droge witte wijn is een assemblage van Muscaris en Souvignier Gris. Deze mix brengt de lente en zomer in je glas met frisse smaken van tropisch fruit, meloen en kweepeer. De volle, rijke, lichtzure afdronk maakt deze wijn de perfecte begeleider van vis, pasta, kip en vegetarische gerechten.

2019_elsterberg

Souvignier Gris

Deze droge witte wijn is gemaakt van de Souvignier Gris druif. De vergisting op lage temperatuur geeft een volle, fruitige wijn met een boeket van meloen en kweepeer. De wijn wordt gekenmerkt door fijne zuren en een prettige afdronk. Souvignier Gris is perfect als begeleider van vis, schaaldieren en vegetarisch gerechten en als aperitief wijn.

Souvignier Gris

Johanniter

Deze droge witte wijn is gemaakt van de Johanniter druif, die afstamt van de Riesling. Dat proef je terug in de mooie lichtzure Riesling-achtige aroma's. Dit geeft deze wijn zijn unieke karakter. De Johanniter is perfect als aperitief wijn of als begeleider van vis, pasta en vegetarische gerechten.

Johanniter

LiHannes

Deze rosé wijn is gemaakt van de Cabernet Cortis druif, Ondanks de lichte kleur is dit een zeer aromatische wijn met een volle afdronk. De smaken van wilde bosaardbeien, cassis en kersen maken Lihannes een heerlijke wijn voor lange zomerse avonden.

LiHannes

Elsterrood

Deze rode wijn is een assemblage van Regent, Monarch en Cabernet Cantor druiven. De Regent en Monarch geven de wijn aroma's van cassis en overrijpe kersen. De Cabernet Cantor zorgt voor een soepele tanninerijke afdronk. Elsterrood past perfect bij verschillende vleesgerechten en is heerlijk bij zowel jonge als gerijpte kazen.

Elsterrood

Heuvelrood

Heuvelrood is gemaakt van de Cabernet Cantor en Cabaret Noir druiven. Deze combinatie geeft een kruidige, rokerige wijn met subtiele aroma's van donkere chocolade. Dit doet denken aan cabernetachtige wijnen met krachtige tannines in de afdronk. Heuvelrood past perfect bij gegrild vlees en is heerlijk bij zowel jonge als gerijpte kazen.

Heuvelrood