Domein tussen RUG en RIJN

Wijnen 2018

Sinds 2014 zijn de wijnen van het domein in de verkoop. Jaar in jaar uit wordt hard gewerkt om de mooiste wijn te maken door de wijnmaker. Hij heeft zijn opleiding van de "Université du Vin" in Suze-La-Rousse (Zuid-Frankrijk).

De afgelopen jaren is deze theorie in de praktijk gebracht en is veel ervaring in het maken van de wijnen in Nederland opgedaan. Dit heeft vele prijswinnende wijn opgeleverd.

Bent u geïnteresseerd in onze wijnen? Stuur ons een bericht en we nemen contact met u op.

Bijzondere Oranje wijn

De oogst van 2018 was overweldigend waardoor we voldoende druiven hadden om eens wat nieuws uit te proberen: Oranje wijn. We hebben het proces van rode wijn gedaan met de witte Souvignier Gris druiven. Dit heeft geleid tot een mooie oranje wijn, Avondrood. Deze wijn heeft volle en complexe aroma’s van specerijen en gekonfijte sinaasappel en mandarijnschillen.

Avondrood

Deze wijn van Souvignier Gris druiven is gemaakt van witte wijndruiven maar op dezelfde wijze als een rode wijn. Dit geeft het unieke karakter en de oranje kleur aan de wijn. Avondrood heeft volle en complexe aroma’s van specerijen en gekonfijte sinaasappel en mandarijnschillen. Avondrood is de perfecte begeleider van pasta, witvlees en vegetarische gerechten.

Avondrood

Johanniter

Deze wijn van de Johanniter druif is een droge witte wijn. De Johanniter druif stampt af van de Riesling druif. Dat vind je terug in deze wijn met de mooie Riesling-achtige aroma’s, fijne zuren en smaken van limoen, meloen en kweepeer. De Johanniter is perfect als begeleider van een frisse vis, pasta en vegetarische gerechten of als aperitief wijn.

Johanniter

Elsterberg

Deze witte wijn is een cuvée van Muscaris, Souvignier Gris en Johanniter en combineert het beste uit deze drie druiven. Dit geeft een spannende, frisse mix van smaken, met een neus van vers geplukte bloesem, witte perziken en een subtiel zuurtje. De Elsterberg is de perfecte begeleider van vis, pasta, kip en vegetarische gerechten.

Elsterberg

Elsterwit

Deze wijn is van de Souvignier Gris druif gemaakt. De vergisting geeft een volle en fruitige wijn met een boeket van meloen, abrikozen konfijt en kweepeer sap. De wijn wordt gekenmerkt door fijne, fruitige zuren en een prettige afdronk met een klein zoetje. Elsterwit is perfect als begeleider van vis, pasta, kip, vegetarische gerechten en als aperitief.

Elsterwit

LiHannes

Deze wijn is een cuvée van Cabernet Cortis, Cabaret Noir en Souvignier Gris. Deze combinatie geeft aan aromatische wijn met geuren en gerijpt rood fruit, cassis, vlierbessen en kersen. De ronde fijne afdronk met een klein zuurtje maakt Lihannes perfect als begeleider van mooie pasta en vegetarische gerechten of als aperitief.

LiHannes

Elsterrood

Deze rode wijn is gemaakt van Cabernet Cantor en Regent druiven. De Cantor geeft kruidigheid aan de wijn en de Regent voegt daar aroma’s van vol rijpe kersen en perziken aan toe. De rijke ronde tannines zorgen voor een volle krachtige afdronk. De Elsterrood is perfect bij verschillende vleesgerechten en heerlijk bij jonge en gerijpte kazen.

Elsterrood

Heuvelrood

Deze rode wijn is gemaakt van Cabernet Cantor en Monarch druiven. De Cantor geeft kruidigheid aan de wijn en de Monarch voegt daar aroma’s van rood fruit aan toe. De mooie ronde tannines zorgen voor een volle doch soepele afdronk. Heuvelrood is perfect bij verschillende vleesgerechten en heerlijk bij jonge en gerijpte kazen.

Heuvelrood