U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wijnen

De in 2018 gebottelde wijnenDe in 2018 gebottelde wijnen

De laatste jaren is hard gewerkt aan het wijnmaak proces. De wijnmaker van het domein heeft opleidingen aan de "Université du Vin" in Suze-La-Rousse (Zuid-Frankrijk) gevolgd.

De afgelopen jaren is deze theorie in de praktijk gebracht en is veel ervaring in het maken van de wijnen in Nederland opgedaan. Verschillende wijnjaren zijn nu voorbij en die hebben veelbelovend en mooie wijnen opgeleverd.

Mede dankzij de professioneel ingerichte wijnschuur wordt kwalitatief goede wijnen en geheel van Elsterse bodem gemaakt, van druif tot wijn helemaal uit Elst provincie Utrecht. 

 

Momenteel zijn de volgende wijnen in de verkoop:

 

Fles Johanniter 2016Fles Johanniter 2016

Johanniter 2016 / 2017

Wijn gemaakt van de Johanitter druif. Deze druif  is een kruising tussen de Riesling en een druif van verscheidene generatie kruising van oa. Pinot blanc, chasselas blanc. 

De wijn is een krachtige, fruitige, riesling-achtige aroma’s, met rijpe zuren en aroma’s van meloen, limoen en kweepeer. 

 

prijs € 11,95

Souvignier Gris 2017 FlesSouvignier Gris 2017 Fles

Souvignier Gris 2017

De Souvignier Gris druif is een kruising van de Cabernet Sauvignon en de Bronner. Het is roze druif en is ontwikkeld door Staatliches Weinbauinstitut Freiburg.

De wijn toont een boeket van verscheidene subtiele fruit aroma's van meloen, abrikozen konfijt en kweepeer sap. De wijn wordt gekenmerkt door fijne, fruitige zuren en delicate tannines, met een lange afdronk. 

Prijs € 11,95

 

Elsterberg 2017 flesElsterberg 2017 fles

Elsterberg 2017

Deze wijn is een cuvee van de Muscaris en de Souvignier Gris druif. Deze wijn is geassembleerd in samenwerking met de restaurant-manager en de sommelier van restaurant Bentinck in Amerongen. 

De muscaris druif is een kruising van Solaris met Muscat Geisenheim 6493.

De combinatie van de muscaris en de Souvignier Gris geeft de wijn aroma's van muskaat en tropisch fruit met licht rokerige tonen, fruitige zuren met een lange afdronk. 

UITVERKOCHT

Lihannes 2017 flesLihannes 2017 fles

 Lihannes 2017

Een rosé wijn gemaakt van de Cabernet Cortis en Cantor druiven. Beide druiven soorten zijn ontwikkeld door Staatliches Weinbauinstitut Freiburg. 

Met name de Cabernet Cortis druif geeft deze rosé aroma's van versgemalen peper, cassis en rijpe vlierbessen. De afdronk is soepel en rijk. 

Prijs € 10,95

Regent 2016 flesRegent 2016 fles

Regent 2017

Wijn van de regent druif (kruising Silvaner en Muller-Thurgau en Chambourcin). Druivenras ontwikkelt in 1967 met betere resistentie. De Regent wijn is een rode wijn met een rode bosvruchten/cassis smaak. De wijn is rijk aan tannine wat hem een goede afdronk geeft.

 

UITVERKOCHT

Elsterrood 2016 flesElsterrood 2016 fles

Elsterrood 2016

Nieuwe wijn van de oogst van 2016. Cuvee wijn gemaakt van de druiven de Monarch, Cabernet Cantor,  Cabernet Noir en een beetje Regent. De ElsterRood wijn is een rode wijn met een volle smaak met rijke soepele afdronk.

 

UITVERKOCHT

Heuvelrood 2016 flesHeuvelrood 2016 fles

Heuvel Rood 2017

Wijn van de Cabernet Cantor, Cabaret Noir en Monarch druiven. De Heuvel Rood wijn is een rode wijn met een volle smaak met soepele ronde afdronk. De wijn heeft een fruitige reuk en volle smaak.

 

Prijs € 12,95

Heuvel Rood extra '16

Een gedeelte van de Heuvel Rood 2016 is extra lang gerijpt in speciale micro-oxidatie vat. Dit heeft deze wijn opgeleverd. Mooi harmonieuze wijn, vol van smaak en een fijne soepele afdronk.

 

UITVERKOCHT

 

 

1 of meer flessen wijn bestellen/kopen, stuur ons een mailtje, bezoek ons of zoek onze wijnen op bij:

Of neem onze wijn bij een heerlijke maaltijd van restaurant Bentinck in Amerongen.