U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Nieuws


 

Oogst 2018

 

Oogst 2018. Vader en zoon in het rood gekleed aan het oogsten.Oogst 2018. Vader en zoon in het rood gekleed aan het oogsten.Het ging dit jaar heel snel. De druivensoort werden de een na de andere heel mooi rijp. Het was even flink aan poten maar dankzij alle hulp is het gelukt om alle druiven goed te oogsten.

We zijn zeer benieuwd wat de oogst aan wijnen zal opbrengen, zeker na zo'n mooi zomer en redelijke goede nazomer.

 

 

 

 

Oogst 2018 ImpressieOogst 2018 Impressie 

 

 


  

4 wijnen voor mooie bloemen4 wijnen voor mooie bloemen

Juli 2018: Nieuwe wijnen

In Mei 2018 zijn 4 nieuwe wijnen gebotteld, 3 van de oogst van 2017 en 1 van de oogst 2016. 

De Heuvel Rood Extra '16 is van 2016 en is een wijn die 9 maanden extra lange rijping op een vat die micro-oxidatie stimuleert. 

De Souvignier Gris en Elsterberg zijn de 2 witte wijnen van de oogst van 2017.  Lihannes is de rosé. 

 

 

 

 


 Oogst 2017

Mooi weer bij de oogst 2017Mooi weer bij de oogst 2017

De oogst van 2017 was een grote uitdaging met slechte en goede verrassingen. Het weer in september was nat erg nat. Dat helpt niet bij het rijpen van de druiven en ze gezond te houden. Soms was het plukken zwaar, veel moesten we weggooien. Gelukkig waren er ook mooie momenten, met prachtig weer, leuke hard werkende plukkers en (voor de wijnmaker het belangrijkste) goede kwaliteit van de druiven. 

Close up Regent druif bij de oogstClose up Regent druif bij de oogst

 

Rijtje Souvignier Gris net voor de pluk.Rijtje Souvignier Gris net voor de pluk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Augustus 2017

We hebben met 4 wijnen aan de Wijnkeuring van de Lage Landen meegedaan en alle vier de wijnen zijn in de prijzen gevallen:

 • GOUD voor de Elsterberg
 • ZILVER voor de Souvignier Gris en de Lihannes
 • BRONS voor de Johanniter 

Met de score zitten we bij de top 4 van wijngaarden van de keuring. Zie de foto van de top 4 met helemaal rechts de trotse wijnboer van het Domein tussen Rug en Rijn. De uitreiking vond plaats in Buren op 27 augustus.

De top 4 van de wijnkeuringDe top 4 van de wijnkeuring

Gouden MedailleGouden MedailleZilvere LihannesZilvere Lihannes

Zilvere Souvignier GrisZilvere Souvignier Gris

En dan zouden we het bijna vergeten, de rode wijnen van 2016 zijn gebotteld en zijn beschikbaar voor verkoop. Kom gerust op zaterdag langs (of op afspraak) om deze wijnen te proeven. 

 

 


 September-december 2016

Met de hulp van vele enthousiaste plukkers zijn de druiven van 2016 geoogst. Een hele mooie oogst is dit geweest, door het prachtige najaar. Hieronder een aantal foto's met een impressie van de oogst 2016.

Gelijk daarna zijn de druiven ontsteelt en is de wijnmaker (Hans)  begonnen met het maken van de wijnen. Met de extra druiven van de Franseweg is er veel meer wijn gemaakt en is er ook wijn gemaakt van andere soorten druiven zoals de Muscaris en Monarch.

Oogst 2016 plukkers in de zonOogst 2016 plukkers in de zonClose up van een druiventrosClose up van een druiventrosDruivenplukkers aan de slagDruivenplukkers aan de slagArtistieke lichtinval op oogstemmerArtistieke lichtinval op oogstemmer

Oogsten door Simon aan de Regent druif.Oogsten door Simon aan de Regent druif.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Augustus 2016

Een maand met volop gebeurtenissen.

 • Bronzen medailleBronzen medailleDe rode wijnen zijn gebotteld en liggen gereed in de wijnkelder en bij de AH in Elst. Zie het bericht op facebook.
 • Helaas heeft de "Eerlijk Waar" winkel in Veenendaal haar deuren gesloten. 
 • De druiven groeien goed. De rode druiven zijn helemaal rood en met het zonnige weer gaat het suiker gehalte van druiven met grote stappen omhoog.
 • Voor de Lage Landen wijnkeuring van 2016 hebben we de Souvignier Gris en Heuvel Rood opgestuurd. De Souvignier Gris (witte wijn) heeft 77 op de 100 gehaald en verdient een wijnkeur zegel. De Heuvel Rood heeft 80 punten gehaald en heeft daarmee een bronzen medaille gekregen.Souvignier gris en Johanniter zijn gebotteld. De etiketten zijn geplakt en de eerste flessen zijn alweer verkocht. 

 


 December 2015

 • De verrassing van het jaar. Franchisenemer Rene Lukens van de AH Elst wil in zijn winkel onze wijnen verkopen. Op 18 december hebben we met de proefavond meegedaan. Het was een hele leuke avond, met veel leuke reacties. Zie hieronder foto's van die avond.
 • Zie ook de Facebook pagina van Rene Lukens...

 

Aankondiging proefavondAankondiging proefavond

De opstelling aan begin van de proef avond De opstelling aan begin van de proef avond

Na de proefavond zijn de wijnen zo gepresenteerd. In de verkoop bij AH in Elst (Utr)Na de proefavond zijn de wijnen zo gepresenteerd. In de verkoop bij AH in Elst (Utr)

Impressie van de proefavond in de AHImpressie van de proefavond in de AH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 November 2015

 • Officieel in de verkoop de wijnen van 2014. De opening op zaterdag is van start gegaan. Elke zaterdag van november zijn er mensen langs geweest. Heel erg leuk.
 • De rode wijnen zijn de tweede gisting goed doorgekomen. De appelzuur is omgezet in melkzuur.

De hydro pers in actieDe hydro pers in actie

 


 

De rode wijn schittert in de tank en wacht op de persDe rode wijn schittert in de tank en wacht op de pers

Oktober 2015

 • Ons geduld wordt zeker op de proef gesteld. 22 oktober en nog geen oogst gehad. Komende dagen zal wel de oogst beginnen. Cabernet blijft nog hangen, deze druiven zijn nog niet rijp. Hopelijk komen er nog wat mooie dagen.........
 • 29 oktober zijn de laatste druiven geoogst. Dat was lang wachten.